EYE International - your Dutch film connection

CANNES 2019: WAYS TO RUN

CANNES 2019: WAYS TO RUN Ways to Run selected for Cannes Cinefondation... - Read more

Dutch Times Two In Stuttgart

Dutch Times Two In Stuttgart Bloeistraat 11 and Mind My Mind awarded in Stuttgart... - Read more

Dutch Shorts Awarded in Oberhausen

Dutch Shorts Awarded in Oberhausen Young Hunters and Bloeistraat 11 Awarded in Oberhausen ... - Read more

CANNES 2019: TAKE ME SOMEWHERE NICE

CANNES 2019: TAKE ME SOMEWHERE NICE Take Me Somewhere Nice selected for L'Acid in Cannes... - Read more

Short Film Academy Entry

25 juni 2018

OPROEP: Aanmelding Korte Fictie Film voor Nederlandse Oscarselectie 2018

(Voor het aanmelden van een korte animatie film, ga naar: Animated Short Film Academy Entry)


Eind augustus/ begin september 2018 kiest de onafhankelijke Oscarselectiecommissie Korte Fictiefilm één korte film uit die namens Nederland zal worden ingezonden naar de Oscars® in de categorie Best Live Action Short Film (van de 91e Academy Awards, uitreiking in februari 2019).
Hoort jouw korte fictie film thuis tussen Oscarwinnaars als THE SILENT CHILD van Chris Overton & Rachel Shenton (Ierland, Oscarwinnaar 2018) , SING van Kristof Deák & Anna Udvardy (Hongarije, Oscarwinnaar 2017) en THE PHONE CALL van Mat Kirkby (Groot-Brittannië, Oscarwinnaar 2015), meld de film dan aan voor deze selectie. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 1 augustus 2018.

EYE International treedt op als coördinerend bureau bij de selectie van de Nederlandse korte fictie film en investeert in de kwalificatievertoningen van de geselecteerde film in Los Angeles en de inzending naar de Academy.

Lees vóór aanmelding de voorwaarden en de procedure van zowel EYE International als de Academy goed door.

1. VOORWAARDEN – HOOFDPUNTEN

I.    Algemeen

•    de film is live action oftewel fictie (dus géén animatie, documentaire, experimenteel);
•    de film is korter dan 40 minuten (incl. credits);
•    de film is op DCP (voor DCP gelden voorwaarden van de Academy en aanvullende voorwaarden van EYE, zie onder);
•    de film is Engels gesproken of Engels ondertiteld;
•    de film is níet op televisie, internet, kabel en pay-tv vertoond en niet vertoond via home video sales tot 1 november 2018 (tenzij er sprake is van het winnen van een festival award op een door  de Academy goedgekeurd festival);
•    de film is een definitieve eindversie (dus geen werkkopie);
•    in de afgelopen 2 jaar niet is aangemeld voor Oscarselectie bij EYE International;
•    Films die niet in aanmerking komen zijn: studentenfilms, een aflevering of pilot van een tv-serie, een deel van een speelfilm of een reclamefilm;
•    Rechten voor commerciële theatrical release moeten gecleared zijn world wide (let op de muziekrechten).

II.    Kwalificatie van de film

De film die wordt uitgekozen door de Oscarselectiecommissie Korte Film moet zich vóór inzending naar de Oscars® kwalificeren, conform het reglement van de Academy. Deze kwalificatie moet plaatsvinden tussen 1 oktober 2017 en 30 september 2018 en de film mag op het moment van kwalificatie niet ouder zijn dan 2 jaar (de Academy hanteert hiervoor de completion date van een film). Kwalificatie kan op één van de volgende manieren:
1.    Commerciële release in een theater in Los Angeles: Voor de film die is geselecteerd door de Nederlandse Oscar selectiecommissie, regelt EYE International een commerciële release in LA in september 2018. Daarom hanteert EYE de aanvullende voorwaarde dat de aangemelde film op 1 september 2018 niet ouder is dan 2 jaar (volgens de completion date).
OF:
2.    Door het winnen van een festival award op een door de Academy goedgekeurd festival voor korte films (zie de Qualifying Festival List Short Films op de website van de Academy of via EYE International). Neem in dit geval contact op met EYE International vóór aanmelding.

III.    Voorwaarden DCP
1.    Bij het aanmelden van een film voor de Oscarselectie, dient een DCP-verklaring meegeleverd te worden, ondertekend door de producent en het bedrijf waar de DCP is gemaakt, dat de DCP voldoet aan de format-eisen van de Academy. De DCP-verklaring staat op de laatste pagina van het aanmeldformulier van EYE International.
2.    In geval van selectie van een korte film als inzending namens Nederland naar de Academy, geldt voor een producent een eigen bijdrage van Euro 500,- voor de kwalificatievertoningen in LA. (Producent ontvangt hiervoor een factuur van EYE International bij selectie).
3. Een producent stelt 2 exemplaren van de DCP (die voldoen aan de Academy eisen) ter beschikking aan EYE International voor inzending naar LA. DCP’s moeten zijn voorzien van een label met “Short Film Entry” + de internationale filmtitel. Tevens dienen de DCP’s tevoren te zijn getest.
4.    De belangrijkste Academy regels voor DCP (voor de volledige tekst, lees de reglementen op de Academy website):
•    A 24- or 48-frame progressive scan Digital Cinema format with a minimum projector resolution of 2048 by 1080 pixels, source image format conforming to ST 428-1:2006 D-Cinema Distribution Master—Image Characteristics; image compression (if used) conforming to ISO/IEC 15444-1 (JPEG 2000), and image and sound files packaged as Digital Cinema Packages (DCPs) in either “Interop” or “SMPTE DCP” formats. SMPTE DCP refers to SMPTE ST429-2 and related specifications. (Blu-ray format does not meet Digital Cinema requirements.) NB Bij een afwijkend frame rate, neem contact op met EYE International voor de mogelijkheden.
•    The audio in a typical Digital Cinema Package (DCP) is typically 5.1 or 7.1 channels of discrete audio and these are the preferred audio configurations. The minimum for a non-mono configuration of the audio shall be three channels as Left, Center, Right (a Left/Right configuration is not acceptable in a theatrical environment).
•    The audio data shall be formatted in conformance with ST 428-2:2006 D-Cinema Distribution Master – Audio Characteristics and ST 428-3:2006 D-Cinema Distribution Master Audio Channel Mapping and Channel Labeling.
•    Encrypted DCPs will not be accepted. No KDM Keys.
•    You will need to submit a copy of your DCP, as supplied to you by your mastering facility, on a Hard Disk Drive - preferably a universal 7200 rpm SATA drive in a CRU drive carrier or a USB drive; The encoding format of your DCP should be JPEG2K/Interop; The image size for a “Flat” 1.85 aspect ratio should be 1998 x 1080; For a 2.39 “Scope” aspect ratio, image size should be 2048 x 858; Please specify the Target Color Gamut Data (TCGD). We prefer X’Y’Z’.

IV.    Reglementen van de Academy
Lees vóór aanmelding alle Academy regels zelf goed na. Alleen films die voldoen aan het reglement van de Academy komen in aanmerking voor selectie door de Oscarselectiecommissie Korte Fictiefilm. De regels voor de 91st Short Film Awards zijn terug te vinden op de website van de Oscars®: www.oscars.org/oscars/rules-eligibility, hier staat alle benodigde informatie:
-    Award Rules for 91st Short Film Awards
-    Requirements, guidelines and FAQ for Short Film Awards
-    Qualifying Festival List Short Films

2. PROCEDURE

Korte fictiefilms dienen uiterlijk woensdag 1 augustus 2018 te zijn aangemeld bij EYE International. Eind augustus/ begin september komt de Oscarselectiecommissie Korte Fictiefilm bijeen voor de selectie van één film die namens Nederland zal worden ingezonden naar de Academy. EYE International informeert zsm alle deelnemende producenten over de uitslag. Vervolgens vraagt EYE International de 2 DCP’s van de winnende film op bij de producent en stuurt deze direct door naar de VS, voor de Qualifying release in Los Angeles. Het is belangrijk dat de DCP’s daadwerkelijk klaarliggen bij de producent vanaf de gevraagde datum, uiterlijk woensdag 22 augustus 2018 om ervoor te zorgen dat de krappe Academy deadline gehaald wordt. Het is dus helaas niet mogelijk om voor het maken van de DCP’s eerst af te wachten of de film is geselecteerd! Indien er geen geschikte exemplaren van de film beschikbaar zijn, resulteert dit automatisch in diskwalificatie. Naast de Qualifying run, wordt de film ook officieel aangemeld bij de Academy door EYE International. In dat geval worden begin september nog aanvullende materialen opgevraagd bij de producent.

3. AANMELDINGSEISEN EN DEADLINES

Deadline 1 – Aanmelding film: uiterlijk woensdag 1 augustus 2018 inleveren bij EYE International:
a) per post:  
1. Aanmeldformulier volledig ingevuld en ondertekend, KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER KORTE LIVE ACTION;
2. DCP-verklaring volledig ingevuld en ondertekend (deze staat op de laatste pagina van het aanmeldformulier).
 
b) per wetransfer:
1. Ingescand aanmeldformulier + DCP-verklaring;
2. Word-document (géén pdf en max 2x A4), met de volgende informatie: filmtitel + regisseur + producent + logline (max.10 woorden, in zowel Engels als Nederlands) + synopsis (max. 300 tekens, in zowel Engels als Nederlands) + korte filmografie regisseur (hoeft alleen in het Nederlands).
3. Stills (1 a 2) van de film of een filmposter (Engelstalig!), in JPG 1080 pixels wide x 1600 pixels.

c) per e-mail:
4. Previewlink van de film tbv de selectiecommissie (beveiligd met een password en -indien beschikbaar- Engelse ondertitels).
5. Tevens een Downloadlink van de film tbv selectieviewing. Bij voorkeur een digitale file in H264 of ander formaat geschikt voor vertoning op groot TV scherm (geen groot formaat en iig géén DCP).

Deadline 2 - DCP's: uiterlijk woensdag 22 augustus 2018 ligt klaar bij producent (per direct opvraagbaar door EYE International):
2 DCP's van de film, die voldoen aan alle Academy eisen (o.a. Engelse ondertitels). NB DCP’s moeten zijn voorzien van een label met “Short Film Entry” + de internationale filmtitel. Tevens dienen de DCP’s tevoren getest te zijn.


CONTACTGEGEVENS
(wees volledig om zoekraken te voorkomen):
EYE International
T.a.v. Lisa Linde  Nieveld
O.v.v.: Oscarselectie Korte Fictie Film
Postadres: Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam
ÓF afleveradres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
E-mail: LisaLindeNieveld@eyefilm.nl

 

LET OP: onvolledige, niet ondertekende of na de sluitingsdatum ingeleverde inschrijvingen kunnen niet in behandeling worden genomen. De kosten die gemaakt worden voor de voorselectie (inclusief filmtransport) komen voor rekening van de aanmelder.

Vragen? Neem contact op met EYE International: Lisa Linde  Nieveld, LisaLindeNieveld@eyefilm.nl of EYE International front-office, international@eyefilm.nl.

print this page to pdf