EYE International - your Dutch film connection
Chubby Drums by Arne Toonen

Short NL producer Oscar nominated

Short NL producer Oscar nominated US based Dutch producer Sofia Sondervan-Bild nominated for Oscar... - Read more

Dutch Docs at Visions Du Reel 2021

Dutch Docs at Visions Du Reel 2021 Four Dutch documentaries screen at Visions du Réel in Nyon... - Read more

Dutch docs at Hotdocs 2021

Dutch docs at Hotdocs 2021 Five Dutch (co-)productions have been selected for Hotdocs. ... - Read more

Feast wins at Cinema du Reel

Feast wins at Cinema du Reel Tim Leyendekker picks up the Prix Loridan-Ivens/ Cnap at Cinéma du Rée... - Read more

publicaties

See NL brengt jaarlijks verschillende publicaties uit. De belangrijkste daarvan zijn de SEE NL Film Catalogue, Selected Dutch Shorts en het SEE NL magazine.

De SEE NL Film Catalogue wordt elk jaar in in januari gepubliceerd. Deze Engelstalige filmcatalogus geeft een actueel overzicht biedt van de nieuwste en aankomende Nederlandse films: van speelfilms, documentaires, korte films, animatie tot experimentele films. De catalogus wordt zowel in papieren vorm als digitaal verspreid over de hele wereld en wordt gebruikt door festivalprogrammeurs, sales agents, distributeurs en journalisten.

Selected Dutch Shorts is een 3-uur durend verzamelprogramma met een selectie van de beste korte Nederlandse films die het afgelopen jaar werd geproduceerd. Het album wordt jaarlijks in januari geproduceerd en wordt verspreid op festivals en verstuurd aan alle belangrijke korte film contacten van See NL.

SEE NL magazine is een gezamelijke uitgave van Eye Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds en wordt vier keer per jaar gepubliceerd. Het magazine bevat het laatste nieuws over Nederlandse films en filmindustrie en interviews met filmmakers. 


 

 

 

 

 

 

 

 

print this page to pdf