EYE International - your Dutch film connection
Marwan Kenzari (Shooting Star 2014) in Wolf

Cinekid: The Kids Are Alright

Cinekid: The Kids Are Alright Macnab talks to head of Cinekid for Professionals about upcoming events... - Read more

Huge number of NL films going to Brazil

Huge number of NL films going to Brazil 13 Dutch co(-pros) selected for Mostra de Sao Paulo... - Read more

The Sasha wins Radar Award

The Sasha wins Radar Award María Molina Peiró's experimental short awarded at Curtocircuito... - Read more

Escher's International Journey

Escher's International Journey Dutch documentary will have theatrical release in Germany.... - Read more

Internationale promotie

De activiteiten van Eye International richten zich met name op internationale filmfestivals en markten, internationale samenwerkingsverbanden, de inzendingen van Nederlandse films naar de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (=de Oscars) in Los Angeles, advertenties en publicaties.

Bij de export van de Nederlandse film nemen filmfestivals een belangrijke plaats in. Eye International helpt de internationale festivals op inhoudelijke wijze (filmselectie), maar biedt ook ondersteuning bij logistieke zaken, zoals het transport van de filmprints of een vliegticket voor de regisseur of producent die in het buitenland uitgenodigd is.

Ieder jaar nodigt Eye International de filmprogrammeurs van belangrijke festivals, zoals Toronto en San Sebastian, uit om hen de meest recente Nederlandse films te laten zien. Er wordt veel lobbywerk verricht om Nederlandse films op belangrijke filmfestivals terecht te laten komen. 

Op filmmarkten is het mogelijk om voor een Nederlandse film een ‘markt screening’ te organiseren, speciaal voor film professionals, zoals de markten van Cannes en Berlijn en de American Film Market in Los Angeles.Deze markt screenings worden opgenomen in de promotionele uitingen van Eye International voorafgaande e tijdens de festivals.

Bij de festivals in Berlijn en Cannes en op het korte filmfestival Clermont-Ferrand is Eye International aanwezig met een stand waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de meest recente Nederlandse filmproducties. In samenwerking met European Film Promotion kan gebruik worden gemaakt van een stand tijdens de American Film Market.

NEDERLANDSE FILMWEKEN IN HET BUITENLAND

Regelmatig organiseert Eye International speciale Nederlandse focusprogramma’s, zoals Nederlandse filmweken in Cuba en Brazilië, een reizend programma van Nederlandse films met Chinese ondertitels in China en vele retrospectieven. Eye International werkt hiervoor samen met Nederlandse ambassadeposten over de hele wereld en diverse Nederlandse culturele instellingen.

INTERNATIONALE SAMENWERKINGSVERBANDEN

Het lobby- en promotiewerk van Eye International is alleen mogelijk door het grote internationale netwerk waarover Eye International beschikt. Er wordt nauw samengewerkt met European Film Promotion (EFP), een organisatie ter bevordering van de Europese cinema. Samen met 32 andere nationale marketing- en promotieorganisaties worden grote internationale film-evenementen georganiseerd, die Eye International alleen niet tot stand zou kunnen brengen.   
Zo werkt Eye International via EFP mee aan het project Shooting Stars: een programma tijdens het filmfestival in Berlijn waarin jonge Europese acteurs en actrices geïntroduceerd worden aan de internationale filmindustrie en de pers. In Cannes worden jonge producenten onder de aandacht gebracht tijdens het programma Producers on the Move. De Aziatische markt wordt middels een grootscheepse promotiecampagne geïnformeerd tijdens het Busan International Film festival in Korea. Zie ook de EFP-website voor meer informatie over deze activiteiten en het FILM SALES SUPPORT programma: www.efp.com

print this page to pdf