EYE International - your Dutch film connection
Marwan Kenzari (Shooting Star 2014) in Wolf

Short NL producer Oscar nominated

Short NL producer Oscar nominated US based Dutch producer Sofia Sondervan-Bild nominated for Oscar... - Read more

Dutch Docs at Visions Du Reel 2021

Dutch Docs at Visions Du Reel 2021 Four Dutch documentaries screen at Visions du Réel in Nyon... - Read more

Dutch docs at Hotdocs 2021

Dutch docs at Hotdocs 2021 Five Dutch (co-)productions have been selected for Hotdocs. ... - Read more

Feast wins at Cinema du Reel

Feast wins at Cinema du Reel Tim Leyendekker picks up the Prix Loridan-Ivens/ Cnap at Cinéma du Rée... - Read more

Internationale promotie

De activiteiten van See NL richten zich met name op internationale filmfestivals en markten, internationale samenwerkingsverbanden, de inzendingen van Nederlandse films naar de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (=de Oscars) in Los Angeles, advertenties en publicaties.

Bij de export van de Nederlandse film nemen filmfestivals een belangrijke plaats in. See NL helpt de internationale festivals op inhoudelijke wijze (filmselectie), maar biedt ook ondersteuning bij logistieke zaken, zoals het transport van de filmprints of een vliegticket voor de regisseur of producent die in het buitenland uitgenodigd is.

Ieder jaar nodigt See NL filmprogrammeurs van belangrijke festivals, zoals Karlovy Vary, Toronto en San Sebastian, uit om hen de meest recente Nederlandse films te laten zien. Er wordt veel lobbywerk verricht om Nederlandse films op belangrijke filmfestivals terecht te laten komen. 

Op filmmarkten is het mogelijk om voor een Nederlandse film een ‘markt screening’ te organiseren, speciaal voor film professionals, zoals de markten van Cannes en Berlijn en de American Film Market in Los Angeles. Deze markt screenings, die meestal worden geboekt door de sales agent die de film vertegenwoordigd, worden opgenomen in de promotionele uitingen van See NL voorafgaande en tijdens de festivals.

Bij de festivals in Berlijn en Cannes en op het korte filmfestival Clermont-Ferrand is See NL aanwezig met een stand waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de nieuwste en aankomende Nederlandse filmproducties. In samenwerking met European Film Promotion kan gebruik worden gemaakt van een stand tijdens de American Film Market en het Toronto International Film Festival.

NEDERLANDSE FILMWEKEN IN HET BUITENLAND

Regelmatig organiseert See NL speciale Nederlandse focusprogramma’s, zoals Nederlandse filmweken in Cuba en Brazilië, of bijvoorbeeld een reizend programma van Nederlandse films met Chinese ondertitels in China en ook vele retrospectieven. See NL werkt hiervoor samen met Nederlandse ambassades en consulaten over de hele wereld en diverse Nederlandse culturele instellingen.

EUROPEAN FILM PROMOTION

Ten behoeve van het lobby- en promotiewerk van See NL wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid internationaal netwerk. Er wordt onder andere nauw samengewerkt met European Film Promotion (EFP), een organisatie ter bevordering van de Europese cinema. Samen met 36 andere nationale marketing- en promotieorganisaties worden grote internationale film-evenementen georganiseerd, die See NL alleen niet tot stand zou kunnen brengen.   
Via EFP werkt See NL bijvoorbeeld mee aan het Shooting Stars: een programma tijdens het filmfestival in Berlijn waarin jonge Europese acteurs en actrices gepresenteerd worden aan de internationale filmindustrie en de pers. In Cannes worden jonge producenten onder de aandacht gebracht tijdens het programma Producers on the Move. De Aziatische markt wordt middels een grootscheepse promotiecampagne geïnformeerd op het Busan International Film Festival in Korea. Zie ook de EFP-website voor meer informatie over deze en overige activiteiten en het FILM SALES SUPPORT programma: www.efp.com

print this page to pdf