EYE International - your Dutch film connection
Cannes 2010

Dutch animation at Annecy 2017

Dutch animation at Annecy 2017 Dutch animation at Annecy International Animation Film Festival 2017... - Read more

SEE NL pavilion wins at Cannes

SEE NL pavilion wins at Cannes Special Jury Award for the Netherlands... - Read more

A Gentle Creature and Lejla to Cannes

A Gentle Creature and Lejla to Cannes Dutch co-production and Dutch short selected for Cannes... - Read more

Toronto welcomes Dutch youth films

Toronto welcomes Dutch youth films Ten films from the Netherlands selected for TIFF Kids... - Read more

Insturen

ENTRY DEADLINES

Niets zo veranderlijk bij een filmfestival als data. Houd daarom altijd goed in de gaten wat de exacte ‘entry deadline’, de deadline voor het insturen van je film, is. Deze sluit in de meeste gevallen drie maanden voor aanvang van het festival. Festivals als Cannes en Berlijn, maar ook Sundance, sluiten over het algemeen erg vroeg; soms zelfs een half jaar voor aanvang van het festival.

Des te later je je film naar een festival stuurt, des te kleiner de kans op selectie. De slots lopen vol en de laatste slots worden meestal gereserveerd voor films die het festival graag wil vertonen. Het is dus raadzaam de film zo vroeg mogelijk in te sturen.

Op ons prikbord vindt je naderende inschrijvingsdeadlines van festivals: http://international.eyefilm.nl/Festival-Prikbord.html

INZENDING

Veel festivals vragen om een ‘screener’ van de film op dvd. Houd rekening met de verschillende dvd-formaten; in Amerika zal een PAL-dvd niet werken en zul je aparte NTSC dvd’s moeten maken. Controleer zorgvuldig of de DVD ook daadwerkelijk afspeelt en ondertitels bevat. Festivals ontvangen vaak zoveel inzendingen dat zij geen moeite zullen doen, contact met je op te nemen, als blijkt dat de dvd niet werkt, de film niet ondertiteld is, of dat het hoesje leeg is. 

Zorg verder altijd voor de juiste contactinformatie op de DVD en op de DVD hoes, evenals informatie over de regisseur, producent en cast.

Voor de voorselectie van festivals als Berlijn, Cannes, Locarno, Toronto, Venetië, San Sebastian en de Tiger competitie van Rotterdam is het raadzaam om geen dvd in te sturen, maar een digibeta, of als het kan de film als print te vertonen.
EYE International organiseert ieder jaar meerdere screenings voor buitenlandse filmprogrammeurs om hen de mogelijkheid te geven de films op het grote doek te zien. 

print this page to pdf